2023. november 23., csütörtök – 18:12

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. segítve a 2023. évi Keresd a jelet! – ökocímke versenyre jelentkező fiatalok felkészülését hasznos információkat gyűjtött össze a magyar Környezetbarát Termék és Szolgáltatás védjegy, az európai uniós ökocímke és az EMAS témakörében.

A versenyre való felkészülést segítő információkat ide kattintva olvashatja.

2023. november 23., csütörtök – 17:13

Keresd a jelet! címmel idén is útjára indítja versenyét a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Energiaügyi Minisztérium. A magyarországi középiskolás csapatok részére kiírt versenyen a diákok összemérhetik tudásukat a Környezetbarát Termék védjegy, az európai uniós ökocímke, valamint a környezetbarát gondolkodás és a fenntartható fejlődés gondolatkörében.

2022. december 8-án a Sláger Rádió Sláger reggel című műsorában Pordán Petra és Somogyi Zoltán műsorvezetőkkel, valamint Tóth Andi Zero Waste tanácsadóval beszélgettünk a 2022-es Keresd a jelet! ökocímke vetélkedőről, a környezetbarát termékekről és szolgáltatásokról, továbbá a hulladékmentes háztartás, a fenntartható fejlődés és a „greenwashing” kérdéseiről.

Az ország számos középiskolájából pályázó több, mint 80 három fős csapatból az első fordulós teljesítménye alapján 10 küzdhetett meg egymással 2022. december 2-án az első helyért a 2022-es Keresd a jelet! ökocímke versenysorozat döntőjében. A diákok Szombathelyről, Tatabányáról, Budapestről, Nagykanizsáról és Szolnokról érkeztek, hogy a 3 tagú szakmai zsűri előtt számot adjanak tudásukról, felkészültségükről és környezetvédelem iránti elkötelezettségükről.

2022. December 2-án a Tóth Andi influenszer által vezetett zsűrinek valószínűleg igen nehéz dolga lesz, hiszen az első forduló nagy felkészültségű csapatok szoros versenyét hozta. A mintegy 90 magát megmérető 3 fős csapatból a zsűritagok hosszas és alapos mérlegelése után a versenykiírásnak megfelelően 10 trió jutott be a második fordulóba.

  • Sejted, mi a különbség vegán és vegetáriánus között?

  • Tudod, mi a mikroműanyag?

  • Ismered a veszélyeit?

  • Vágod, mi az eltérés a bio és a környezetbarát közt?

  • Van fogalmad róla, mitől lehet környezetbarát egy tusfürdő?

2021. december 11., szombat – 13:37

Ahogy arról már korábban tájékoztattuk Önöket, az országszerte pályázó 60 középiskolás csapatból első fordulós pályamunkái és teljesítménye alapján 9 küzdhetett meg egymással december 10-én a végső győzelemért. 

December 10-én a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. zsűrije eldönti és kihirdeti, kik nyerik a 2021. évi Ökocímke verseny döntőjét. A 60 magát megmérettető csapatból a beadott pályamunkák alapján 10 középiskola indulói lettek esélyesek a győzelemre. Ők az első forduló feladatait mindannyian nagyszerűen teljesítették, ezért most röviden bemutatom a döntőbe küldött pályamunkáikat.