Megjelent a 2023-as ökocímke verseny felhívása

2023. november 23., csütörtök – 17:13

Keresd a jelet! címmel idén is útjára indítja versenyét a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Energiaügyi Minisztérium. A magyarországi középiskolás csapatok részére kiírt versenyen a diákok összemérhetik tudásukat a Környezetbarát Termék védjegy, az európai uniós ökocímke, valamint a környezetbarát gondolkodás és a fenntartható fejlődés gondolatkörében.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által az európai ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék védjegy népszerűsítésére céljából az Energiaügyi Minisztérium megbízásából magyarországi középiskolások számára kiírt verseny két fordulós, ám a második fordulóba, tehát a döntőbe a legjobb 10 háromfős csapat jut tovább.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért érdemes a versenyen elindulni. A kihívás és a dicsőség mellett azért is érdemes, mert a 2023. december 8-i budapesti döntőbe jutott csapatok mindegyike értékes ajándékokban részesül. A tavalyi évben több mint 80 csapat vett részt a vetélkedőn, és a legjobbak egyrészt országos hírnevet szereztek, másrészt komoly nyereményekben is részesültek! Ez idén sem lesz másként!

A részletekről bővebben a 2023. évi Keresd a jelet! – ökocímke verseny felhívásában olvashat.

A verseny menetéről és a regisztráció feltételeiről a 2023. évi Keresd a jelet! – ökocímke verseny szabályzatából tájékozódhat.

 

A regisztrációhoz szükséges dokumentumok:

Hozzájáruló nyilatkozat (felkészítő tanár)

Adatkérő lap (14-16 éves korig)

Adatkérő lap (16-18 éves korig)