Cikkünkből Ön is megtudhatja, ki nyerte a "Keresd a jelet" címen meghirdetetett 2021-es ÖOkocímke versenyt!

Eldőlt, kik lettek az Ökocímke verseny idei bajnokai

2021. december 11., szombat – 13:37

Ahogy arról már korábban tájékoztattuk Önöket, az országszerte pályázó 60 középiskolás csapatból első fordulós pályamunkái és teljesítménye alapján 9 küzdhetett meg egymással december 10-én a végső győzelemért. 

A döntőben a diákok bemutatták az EMAS rendszert alkalmazó cégek és önkormányzatok környezetgazdálkodásáról készített elemzésüket, majd levetítették az ökocímke jelentőségéről és használatáról írott dalaikat és verseiket, végül kvízkérdésekre válaszolva adtak számot a magyar és EU-s ökocímkékkel és egyéb környezetvédelmi témákkal kapcsolatos ismereteikről. A vetélkedőt követő ebédszünetben izgatottan várták a végeredményt.

A 3 zsűritag, azaz Nédó Olga hegedűművész,  a zsűri elnöke, Nagy Fanny környezettechnológiai referens, az Agrárminisztérium munkatársa, valamint Marsovszki Izabella, az Imsys kft. kármentesítési tanácsadója hosszas és alapos megfontolás után az alábbi sorrendet alakította ki:

 

  • A III. helyen a pápai Ökommandó végzett. A Türr István Gimnázium és Kollégium csapatának tagjait, azaz a 11. évfolyamos Erdélyi Nórát, Feczkó Borókát, Gelencsér Katát, Pintér Boglárkát és Völgyi Tina Szvetlanát Vargáné Hári Rita tanárnő készítette fel a megmérettetésre.

 

  • II. helyen az ajkai Greenies tagjai futottak be. Kovács Bíborka, Pad Lina, Somlóvári Nóra és Tóth Zsófia az ajkai Bródy Imre Gimnázium 10. osztályos tanulói, természetrajz tanáruk pedig Kersnerné Trombitás Judit.

 

  • A 2021. évi "Keresd a jelet!" verseny bajnokai a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból érkező István csapat tagjai lettek.  Győrfi Borostyán, Barati Eszter Zsófia és Iván Rebeka Anna kiváló teljesítménye nyilvánvalóan felkészítő tanárukat, Ölveczky Gyulát is dicséri.

A csapatok további sorrendje így alakult:

  • IV. helyezést értek el az Oladi Tündérek. A szombathelyi Oladi Technikum Lencse Virágból, Vicértes Beátából, Mersich Mirtillből, Hankó Patríciából és Csercsics Vanessa Inezből álló lánycsapatát Dr. Kúti Zsuzsanna tanárnő segítette a felkészülésben.

 

  • V. helyen az újpesti Fecskék végeztek. Mélykuti Dóra, Szilágyi Viktória és Kocsi Viktor a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium kilencedikes diákjai, felkészítő tanáruk Fürjes-Szekeres Stella. 

 

  • VI. lett a búbos banka latin nevét kölcsönző, a kecskeméti Katona József Gimnáziumból induló Upupa Epops csapat. Barna Lilla, Kiss Jana Borbála, Kőrösi Sára, Pancza Zsófia és Soós Bence figyelmét a fenntartható fejlődés kérdésköre felé fordító tanára Ragó Anikó.

 

  • VII. helyen értek célba az Őrzők. A hatvani Bajza József Gimnázium csapatának tagjait, azaz Banka Tündét, Bertók Brigittát, Keller Enikőt, Kovács Annát és Szécsényi Annát Tóth-Csuvikovszky Sára tanárnő segítette a felkészülésben.

  • VIII. helyezést értek el a kőszegi Jurisich MiklósGimnázium Természetesen néven induló csapatának tagjai. Mészégető Liza, Takács Dália, Radácsi Réka, Bonczó Virág és Varga Sarolta korosztályt tekintve vegyes csapatát Horváth Krisztina tanárnő készítette fel a megmérettetésre.

 

  • Végül és nem utolsósorban IX. lett az ugyancsak már említett ajkai Bródy Imre Gimnáziumot képviselő  Biobékák csapata. Árki Sára, Ferenczi Eszter, Szeiler Anna és Bakos Boglárka segítője ugyancsak Kersnerné Trombitás Judit tanárnő volt.

Minden döntőbe jutott diákot megjutalmaztunk

A döntöbe jutott diákok nyereményeit a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. mellett az Imsys Környezetvédelmi Tanácsadó Kft, a Dm-Drogerie Markt Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, a Glósz és Társa Pénzügyi, Gazdasági és Innovációs Tanácsadó Kft., a Weishaupt Hőtechnikai Kft. és nem utolsósorban Csatáry László feltaláló mint magánszemély biztosította.

A nyereményeket mások mellett a dm biztosította

 A döntőben minden csapat nagyszerű teljesítményt nyújtott, ezért gratulálunk minden résztvevőnek, és köszönjük az alapos felkészülést!