Magyarország zöld közbeszerzési stratégiája előirányozza az ökocímkék hazai közbeszerzési eljárásokban történő alkalmazását elősegítő eszközrendszer kidolgozását. Bár a hazai közbeszerzési szabályozás az uniós irányelvekkel összhangban lehetővé teszi az ökocímkék alkalmazását a közbeszerzési eljárásokban, az ezzel kapcsolatos gyakorlatról nem állnak rendelkezésre átfogó adatok, és a Közbeszerzési Hatósághoz érkezett jelzések alapján arra következtethetünk, hogy az érintettek nem ismerik kellő

2022 decemberében a magyar kormány elfogadta Magyarország első zöld közbeszerzési stratégiáját, mely olyan eszközök és ösztönzők kialakítását irányozta elő, amelyek a zöld közbeszerzési gyakorlat kialakulását támogatják.

Az INTEGRITÁS ÉS FENNTARTHATÓSÁG - ÚJ KIHÍVÁSOK A KÖZBESZERZÉSEKBEN című konferencia 2023. május 11-én lesz megrendezve 9.30-16.30 óra között a MOM Kulturális Központban (1124 Budapest, Csörsz utca 18.).  Mivel Magyarország Zöld közbeszerzési stratégiájának megvalósításában kiemelten fontos szerepe van a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetbarát Termék és Európai Ökocímke Tanúsító Igazgatóságának, mi is ott leszünk.