A HungaroMet Nonprofit Zrt. tevékenysége 2024-ben a következő mérföldkőhöz érkezik: a magyar nemzeti „Környezetbarát Termék” védjegy 2024-ben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját.

2023 szeptemberéig 2 584 engedélyt adtak ki 88 921 termékre (árukra és szolgáltatásokra) az uniós piacon.

Az EU ökocímke tényei és számadatai

Ahogy cikkünk első részében bemutattuk, szinte minden termékkategóriában előfordulhat, hogy olyan termékeket akarnak nekünk környezetbarátnak nevezve eladni, amelyek ilyen jellegű minősítése legalábbis kétségeket ébreszthet a figyelmes vásárlóban a zöld állítások valóságtartalmát illetően.

2023. szeptember 20., szerda – 10:34

A KKVHÁZ Zrt. 2023. szeptember 11-i országos csúcstalálkozójának meghívott előadói elsősorban a szabályozással, a finanszírozással, a pályázatokkal, az adózással, a képzéssel és nem utolsósorban a digitalizáció kihívásaival kapcsolatos kérdésekre összpontosítottak. 

2021. október 11., hétfő – 12:39

„Környezetünk védelme mindannyiunk jövőjének záloga!” – ezzel a mottóval rendezte meg a hetedik alkalommal a Környezetbarát Napot a Weishaupt Hőtechnikai Kft. A rendezvény célja, hogy minél többen megismerkedjenek a környezetbarát minősítéssel rendelkező termékekkel és a környezettudatos cégekkel.

Versíró versennyel, ökocímkés ajándékokkal és fotófallal várták a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai a diákokat az Akvárium Klubban, a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon és Klímanapon.

Itt az ideje, hogy mindenki tegyen egy próbát és győződjön meg róla, hogy káros vegyszerek nélkül is lehet mosni. Laboratóriumi felmérések már bebizonyították, hogy az ökocímkés szerek nem csak, hogy versenybe szállnak a hagyományos termékekkel, hanem az élbolyban végeznek és az áruk sem sokkal magasabb.

Meghosszabbítottuk a jelentkezési időt a Keresd a jelet! középiskolai versenyre, amelyet a EU ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék védjegy népszerűsítésére rendez az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.!  

Áder János államfő is megtekintette - több ezer látogató mellett - a Herman Ottó Intézet sátrait a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, ahol felhívtuk a figyelmet a Keresd a jelet!, keresd az ökocímkés termékeket küldetésünkre.

Az EU ökocímke és a hazai Környezetbarát Termék védjegy népszerűsítésére az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. kétfordulós versenyt hirdet középiskolás diákok számára.