Az uniós ökocímke javítja az ír takarítócég imázsát

2024. március 12., kedd – 11:45

 

Az ír Derrycourt Company LTD nagy lépéseket tett beltéri takarítási szolgáltatásai fenntarthatóságának javítása érdekében, és úgy véli, hogy az uniós ökocímke kulcsfontosságú a zöld elkötelezettségének a bemutatásában

2023-ban a Derrycourt Company LTD takarítási szolgáltató lett az első ír vállalat, amelynek beltéri takarítási szolgáltatásai uniós ökocímkével jutalmazták. Az uniós ökocímkét kereskedelmi, intézményi és egyéb, nyilvánosan hozzáférhető épületekben, valamint magánlakásokban beltérben végzett rutinszerű, professzionális takarítási szolgáltatásokra lehet odaítélni, de amely nem foglalja magába a fertőtlenítési tevékenységeket.

"A Derrycourt holisztikus fenntarthatósági megközelítése a tisztítóiparban a kívánt változást segíti elő. Hisszük, hogy a konkrét intézkedések meghozatala, mint például a beltéri takarítási szolgáltatásokra vonatkozó uniós ökocímke megszerzése, segít bennünket a működési javulásban és a zöldebb, környezettudatosabb út előmozdításában a folyamatos növekedésünk, az általunk kiszolgált egyének és a bolygó érdekében, amelytől függünk." - Bruce Hart, az új üzleti, innovációs és fenntarthatósági vezető

Hogyan zöldítette a Derrycourt a beltéri takarítási gyakorlatát?

A Derrycourt útja a fenntarthatóság felé akkor kezdődött, amikor a szigorú uniós ökocímke-kritériumoknak megfelelő, fenntartható tisztítószerek használatát helyezte előtérbe. A Derrycourt például az uniós ökocímkével ellátott termékeket olyan cégektől vásárolja, mint a Diversey, amely növényi alapú SURE termékeket szállít.

Ennek eredményeképpen egy két éves időszak alatt mintegy 600 ügyfél helyiségei álltak át az uniós ökocímkével ellátott termékekkel történő takarításra. Az uniós ökocímke-termékek 2022-ben összességében a Derrycourt beltéri takarítási szolgáltatásaiban használt mosó- és tisztítószerek mintegy 68%-át tették ki, és 2023-ban ez az arány meghaladta a 80%-ot. A beltéri takarítási szolgáltatásai során a vállalat határozottan elkötelezett a korlátozottan veszélyes vegyi anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata mellett, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatást és javítsa a munkavállalók biztonságát.

A vállalat ezután más erőforrás-hatékony takarítási gyakorlatokat vezetett be. Például a hatékony energia- és vízfelhasználásra vonatkozó uniós ökocímke-kritériumoknak való megfelelés érdekében a vállalat olyan fenntartható mosodai gyakorlatokat vezetett be, mint a mosási hőmérséklet 30 °C-ra csökkentése, a mosási terhek méretének optimalizálása, valamint a régebbi mosógépek A++ energiaosztályba sorolása.

Ezenkívül a Derrycourt hagyományos pamutruháit és felmosófejeit új mikroszálakra cseréli, amelyek több szennyeződést szednek fel, és jelentősen csökkentik a víz és a mosószerek használatát. A beltéri takarítási szolgáltatások megfelelnek a megfelelő hulladékgazdálkodás kritériumainak is, hiszen teljesítik a hulladékhasznosításra vagy újrahasznosításra kitűzött célokat, például a nem eldobható termékek előnyben részesítésével.

Fontos, hogy a vállalat teljes mértékben kiképezte munkatársait a környezettudatosságra, beleértve a tisztítószerek kezelését és ártalmatlanítását, valamint az energia és a víz hatékony felhasználását

Uniós ökocímke: Nincs „zöldrefestés”

Az Ír Nemzeti Szabványügyi Hatóság (NSAI) által végzett ellenőrzés megállapította, hogy a Derrycourt beltéri takarítási szolgáltatásai megfelelnek-e az uniós ökocímke-kritériumoknak, növelve ezzel a vállalat, mint a fenntartható beltéri takarítási szolgáltatások megbízható szolgáltatójának hírnevét, és alátámasztja e szolgáltatásokra vonatkozó zöld marketing állításait.

Az uniós ökocímke immár szerves részét képezi a Derrycourt marketing erőfeszítéseinek, és a márka megkülönböztetését biztosítja a vállalat versenyelőnyéhez.

Továbbá, mivel az elfogadott, a fogyasztókat a zöld átállásban való részvételre felhatalmazó irányelv, valamint a fenntartható termékek környezetbarát tervezéséről szóló, hamarosan megjelenő rendelet és a zöld állításokról szóló irányelv megbízható tanúsításként ismeri el, az uniós ökocímkét értékes befektetésnek tekintik a jövőre nézve.

A vállalat az uniós ökocímke-tanúsítványt igénylők számára kiindulópontként ajánlja az uniós ökocímke online útmutatóját, amely lépésről-lépésre mutatja be a kérelmezés folyamatát.

Mindent egybevetve a vállalat büszke arra, hogy az uniós ökocímke igazolja a fenntarthatóságra való törekvésüket, miközben potenciálisan új zöld üzleti lehetőségeket teremt.

A Derrycourt Company LTD uniós ökocímkével rendelkező beltéri takarítási szolgáltatásai szerepelnek az uniós ökocímke termékkatalógusában (ECAT). Az ECAT-ot egyre gyakrabban használják referenciaforrásként a vállalatok és a fogyasztók, akik a piacon elérhető környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat keresik.

 

További információk

Derrycourt Company LTD honlapja

Uniós ökocímke beltéri takarítási szolgáltatásokra vonatkozó kritériuma

 

Forrás: EU