Ökocímkék az Akváriumban

2021. október 11., hétfő – 10:12

Versíró versennyel, ökocímkés ajándékokkal és fotófallal várták a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. munkatársai a diákokat az Akvárium Klubban, a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon és Klímanapon.

A teltházas fesztivált idén a környezettudatosság jegyében rendezték meg, a főszerepet a környezetvédelem és a takarékosság kapta. A résztvevő diákok ismert közéleti személyiségekkel, újságírókkal, bloggerekkel, vloggerekkel, és a zöld témák hazai szakértőivel beszélgethettek a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekről.

A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. sem hiányozhatott a kiállítók közül, az egész napos rendezvényen több száz fiatal ismerkedhetett meg az ökocímkék világával. Kiadványainkkal és szórólapjainkkal mutattuk be miért érdemes ökocímkés terméket vagy szolgáltatást választani. Standunkon több tucat vers született a Keresd a jelet! jeligére. A legjobbakat EU Ecolabel ökocímkés vagy Környezetbarát Termék Védjeggyel ellátott termékekkel díjaztuk. Azokat a diákokat is megajándékoztuk, akik ökocímkés képeslapot küldtek az ismerőseiknek. A napokban jó sok helyre visz majd a postás ilyen képeslapokat.

Többen most először látták a védjegyeket, de voltak olyanok is, akik már ismerték és tudatosan keresik a boltokban ezeket a jelöléseket.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.