Moskov & Son EU ökocímkével ellátott Energizáló sampon és tusfürdő

Élvezze a zöld tisztálkodást, "zöldre mosás" nélkül

2024. február 29., csütörtök – 15:07

Szófia számos szállodájában megszálló látogatók mostantól környezetbarátabb stílusban frissülhetnek fel. Ennek oka, hogy a Moskov & Son által szállított testápolót használják. A vállalat Energizáló samponja és tusfürdője az első olyan testápolási termék, amely elnyerte a rangos uniós ökocímkét Bulgáriában. A gél fenntartható csomagolása és összetétele megfelel az Európai Bizottság által 2021 októberében elfogadott, kozmetikai termékekre vonatkozó új uniós ökocímke-kritériumoknak.

Az uniós ökocímkével ellátott kozmetikai termékeknek nemcsak kiváló minőségűnek kell lenniük, hanem egy sor szigorú kritériumnak is meg kell felelniük. E kritériumoknak való megfelelést független ellenőrzésnek vetik alá, ami biztosítja, hogy az uniós ökocímke a környezetvédelmi kiválóság megbízható tanúsítványa legyen, és megakadályozza a "zöldre mosást".

"Büszkén jelentjük be, hogy Energizáló samponunk és tusfürdőnk elnyerte az EU ökocímke tanúsítványát. Ezt a formulát úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen az EU ökocímke által meghatározott szigorú kritériumoknak, így biztosítva, hogy környezetbarát és fenntartható termék legyen." Georgi Moskov, a Moskov & Son projektvezetője.

Fenntartható csomagolás

A minimális és könnyen újrahasznosítható csomagolásra vonatkozó uniós ökocímke-kritériumoknak való megfelelés érdekében az Energizáló sampon és tusfürdő egyszerűen újratölthető adagolókban kerül forgalomba.

Ezenfelül a Moskov & Son valamennyi terméke most olyan csomagolásba költözik, amely csak egyetlen anyagtípust tartalmaz a könnyebb újrahasznosítás érdekében. Végül, de nem utolsósorban a vállalat csökkenti a csomagolás súlyát, hogy az erőforrás-felhasználás minimálisra csökkenjen.

Fenntartható formula

A Moskov & Son EU ökocímkével ellátott Energizáló sampon és tusfürdő fő összetevője fenntartható forrásból származó növényi olaj. Döntő fontosságú, hogy a gél megfelel az összetevők biológiai lebonthatóságára vonatkozó szigorú kritériumoknak, valamint a környezetre veszélyes anyagok, például illatanyagok, tartósítószerek és színezékek használatára vonatkozó kötelező korlátozásoknak.

Mint minden uniós ökocímkével ellátott kozmetikai termék esetében, a készítményben nem megengedettek az olyan veszélyes anyagok, mint a nanoanyagok, az endokrin károsító anyagok és a mikroműanyagok.

A Moskov & Son egyéb termékeit most értékelik az uniós ökocímke szempontjából, kezdve a folyékony szappannal és a hajkondicionálóval. Ezek a termékek a tanúsítást követően a BIOLogica márkanév alatt kerülnek forgalomba, kifejezetten a gyógyfürdőket és a szállodai vendégszobákat célozva meg.

Mivel egyre több uniós ökocímke-termék érhető el a piacon, a szállodák egyre könnyebben demonstrálhatják a fenntarthatóság iránti elkötelezettségüket.

Fedezze fel az uniós ökocímkével ellátott termékeket és szolgáltatásokat az online katalógusban.


További információk:

Forrás: https://environment.ec.europa.eu/news/enjoy-green-wash-without-greenwashing-2024-02-22_en eTranslation